Home KIO Kenniscafé KIO Kenniscafé

27

nov

KIO Kenniscafé PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   

KIO

KENNISCAFÉ

onderhouds-

MECHANICA

 

een lerend netwerk

voor werknemers en leerkrachten in onderhoudsmechanica

 

1. LEREN VAN EN MET ELKAAR in het vak waarin je werkt

De groep bestaat uit werknemers, ploegbazen en leerkrachten in de onderhoudsmechanica. De deelnemers engageren zich om eigen ervaring en kennis in te brengen. Eigen problemen i.v.m. onderhoud van machines kunnen worden opgelost door ervaring en kennis van de andere. In een Kenniscafé werkt men volgens het principe van geven en nemen, ontvangen en zelf inbrengen.

2. KLEINE GROEP en ONGEDWONGEN

In een Kenniscafé komen een kleine groep deelnemers (tussen 10 en 15 deelnemers). Er wordt gestreefd naar een gelijke verhouding leerkrachten en medewerkers uit de bedrijven. De deelnemers werken in het onderhoud of geven les in (elektro)mechanica.

De plaats kan variëren: eens in een school dan eens in een bedrijf van de deelnemers. De gastorganisatie zorgt voor de ongedwongen sfeer. Een pintje hoeft niet te ontbreken.

3. enkel TECHNISCHE ONDERWERPEN worden behandeld

De onderwerpen die aan bod komen bepalen de deelnemers zelf. De onderwerpen situeren zich allemaal in het domein, “onderhoudsmechanica”.

Er kunnen sprekers worden uitgenodigd, de deelnemers kunnen ook zelf een uitleg geven over de processen, machines waarmee zij werken.

De deelnemers kunnen ook technische problemen inbrengen die dan samen worden besproken en mogelijks opgelost.

Deelnemers leren zo kennismaken met nieuwe inzichten, processen en machines. Het wordt een mix van thematische opleiding, ervaringsuitwisseling, advies en coaching, inbreng van eigen situaties.

4. Groep BEPAALT ZELF TIJDSTIP, PLAATS en FREQUENTIE van SAMENKOMEN

Waar, wanneer en hoeveel keren de groep samenkomt, bepalen zij zelf. Alleen wordt verwacht dat iedere deelnemer steeds aanwezig is. Jouw cafématen verwachten je.

5. KIO vzw zorgt voor BEGELEIDING

KIO vzw zorgt voor een procesbegeleider. Het is echter de groep zelf die het Kenniscafé runt. De deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen leerproces en dat van de andere.

Interesse om op Kenniscafé te gaan?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

0474 236 480

Laatst aangepast op maandag, 03 december 2012 20:26
 
 

Aanmelden