Home Werkplekleren

02

nov

Werkplekleren PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   

 

Werkplekleren blijft voor commotie zorgen. Maar wat maakt het uit welke termen of woorden wij gebruiken: stage, werkplekleren, als degene die er mee werken maar weten wat het betekent.

De partners van het Kenniscentrum Industrie-Onderwijs vzw hebben een eigen invulling gegeven aan het werkplekleren. Om een onderscheid te maken noemen wij het werkplekleren plus, WPL+. Het plusje omdat het ietsje meer, ietsje anders is. Een voorbeeld van WPL+ vinden wij bij Profel nv te Overpelt en bij Hegge nv Hamont-Achel.

Het WPL+ plus is ontstaan uit een behoefte om de stages meer te structureren en trajectmatiger, alternerend en meer gericht op aanleren van verschillende competenties (vaardigheden, kennis en vooral ook attitudes eigen aan een werkomgeving).

Dit heeft dan bij de scholen en bedrijven aangesloten bij het Kenniscentrum Industrie-Onderwijs vzw, een proces op gang gebracht van nauwe samenwerking tussen scholen onderling en tussen scholen en bedrijven, tot de uitwisseling van gegevens, werkboeken, enz.., samenwerking van de verschillende veiligheidscoördinatoren, enz… enz…

Het is wel duidelijk dat het starten met WPL+ veel werk en overleg met zich meebrengt. Maar daartegenover staat dat alle partijen (de scholen, TAC’s, TA’s, leerkrachten, de bedrijven met hun medewerkers) zeer positief zijn over het initiatief.

Dit alles heeft er toe geleid om een draaiboek WPL+ uit te schrijven. Natuurlijk – en dat is de eerste bekommernis – willen wij met dit draaiboek organisaties helpen om projecten WPL+ op te zetten en onze ervaringen en resultaten te delen.

Specifieke informatie is enkel te raadplegen indien u bent aangemeld.

Gelieve dan ook eerst te registreren. Een account  kan u zelf aanmaken via het aanmeldscherm aan de rechterkant.

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag, 02 november 2012 14:55
 
 

Aanmelden